Månedens profil: Aagaard Thy


Månedens profil hos Thy Erhvervsforum er en lokal virksomhed, der tilbyder en service eller et produkt, som skiller sig ud fra mængden. Virksomheden bidrager til, at erhvervslivet i Thy fremstår med en bred vifte af kompetencer, færdigheder og kvaliteter.

Denne månedens profil er virksomheden, Aagaard Thy
Korsgårdsvej 1
7760 Hurup Thy
www.aagaard-thy.dk

Baggrund:
Ud fra en kæmpe kærlighed til håndværk og klassiske materialer med et afsæt i tiden før industrien erstattede hænder med maskiner, fandt Nikolaj og Michael en kæmpe holdningsmæssig fællesnævner.

Nikolaj er uddannet tømrer og har videreuddannet sig i Norge som ”traditions håndværker” – altså en uddannelse der fokusere på at arbejde ud fra den viden, teknikker og materialekendskab som håndværkere havde førhen. Derudover har Nikolaj været ansat på Hjerl Hede gennem 5-6 år som projektleder indenfor bevaring af historiske håndværkskompetencer og samarbejde med uddannelsesinstitutioner herom.

Michael er uddannet tømrer og bygningskonstruktør. Derudover har han arbejdet på Oure højskole samt de sidste årrække som tækkemand, hvor han har lært det fantastiske håndværk med tække et stråtag. Michael er helt pjattet med naturlige byggematerialer og bruger sin tekniske baggrund til at nørde fordele og ulemper i materialevalg.

Værdier:
Det er helt klart den håndværksmæssige kulturarv der er i højsæde hos os. Derigennem følger naturlige grundværdierne såsom at værne om naturen, gå op i bevidst materialevalg og anvende de klassiske dyder, hvilket er noget der gennemsyre vores hverdag.
Dertil er de mere ”menneskelige” værdier såsom fordybelse, ro og nærvær noget der virkelige skal kendetegne bl.a. vores forløb, kurser og workshops.


Hvad gør jer anderledes:
Vi dykker ned i ”håndværks-historien” og velafprøvede metoder og bringer dem op til overfladen og helst på en ny måde, for at kunne lave noget nyt og glæde andre.

Vi plejer at sige at vi anvender hele den håndværksmæssige tidslinje, der starter engang i stenalderne, til at finde løsningen på lige præcis den foranstående opgave. Det kan der komme spændende løsninger ud af!

Vi bruger de materialer som man brugte førhen og henter den gerne lige uden for døren. Dermed vil vi være et videnscenter for traditions håndværk – der selvfølgelig også er udøvende. Vores hensigt er genopdage og videreføre håndværk ved at inspirere til kreativitet, skaberglæde og stoltheden ved at kunne noget praktisk med sine hænder.

Hvad kan I, som vi ikke ved:
Vi vil faktisk gerne være din kreative sparringspartner indenfor træopgaver og - viden, hvor der kræves lidt ekstra spændende løsningsforslag og/eller utraditionelle løsninger. Vi er faktisk rigtig gode til at løse træopgaver, hvor metode- og materialevalg taler bag ud i tiden, hvorimod det færdige resultat er piv moderne og med et kreativt isæt. Opgaver kan være alt fra spændende trækonstruktioner til inventar.

Derudover er vi gode til at facilitere virksomhedsarrangementer, hvor deltagerne spiser en smørrebrød, får lidt Aagaard øl og snitter en ske, smørrekniv eller noget helt tredje. Man får også en rundvisning på Aagaard fra 1807. Dertil har vi faktiske lokaler, spændende rammer og grønne haver, hvor virksomheder kan afholde møder eller workshops udenfor deres vante rammer.


Hvad er dit motto:
”Vi symbolisere det gamle men repræsentere det nye. ”


Hvad er en god dag:
En god dag er hvor der har været besøg af nogle læringsivrige kursister, der ender med at føle sig som blommen i et æg. Man bliver helt høj af at imødekomme menneskers forventninger og så lige være i stand til at smøre ekstra på, så de virkelig får en på opleveren.

- Eller en dag, hvor vi har haft gang i værktøjet i træværkstedet, hvor alt dufter af friskt træ og man er blevet udfordret fagligt på alle fronter.