Månedens profil: Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi


Introduktion:

Thy Erhvervsforum fremhæver månedens profil, Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, med det formål at skille virksomheder ud, der tilbyder noget særligt og unikt i lokalsamfundet.

Virksomhedsoversigt:

Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi er navnet på denne måneds profil. Du finder dem på Kammersgaardsvej 16, Sdr. Ydby 7760 Hurup Thy. Deres hjemmeside: www.folkecenter.net/da

Baggrund:

Tilbage i 1981 blev Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi etableret som en NGO som reaktion på energikrisen i 1972-74. Deres formålsparagraf binder dem til arbejdet med små og mellemstore virksomheder, med fokus på at udvikle og teste bæredygtige energiløsninger. De har også en forpligtelse til at dele deres viden med civilsamfundet. I dag fortsætter de som en uafhængig og folkelig institution med et stærk fokus på bæredygtig energi.

Værdier:

I hjertet af Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energis arbejde ligger støtten til små og mellemstore virksomheder. De hjælper disse virksomheder med at omsætte deres idéer om grøn energi til praktiske realiseret gennem praktisk undervisning og projekter. Deres engagement går langt ud over lokalsamfundet - de deler også deres viden med verden gennem samarbejde med ingeniørstuderende fra hele verden, omkring 32-35 årligt. Derudover byder de ca. 4000 besøgende årligt velkommen til undervisningsforløb fra hele det danske civilsamfund.

Unikke Aspekter:

Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi skiller sig ud med deres praktiske tilgang til undervisning, der giver deltagerne mulighed for at deltage i projektbyggeri. Deres tætte forbindelse til erhvervslivet og landets universiteter giver dem en unik position, der har ført til international anerkendelse og en bred vifte af kontakter. De disponerer også over et stort område på omkring 9 hektar, fyldt med projekter under test.

Motto:

Centrets motto er klart og fokuseret: “Vi arbejder for en verden på 100% vedvarende energi.”

En God Dag:

For Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi defineres en god dag som en dag med mange besøgende, der er sultne efter ny viden, eller når spændende nye projekter introduceres til udvikling og test.

Konklusion:

I samlet perspektiv spiller Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi en uundværlig rolle som en drivkraft i forskning og afprøvning af vedvarende energiløsninger. Deres engagement har en positiv indvirkning på lokalsamfundet, det danske civilsamfund og fremmer også globalt samarbejde.