THY I FINALE SOM BÆREDYGTIGT TURISTOMRÅDE


I EU har man fået øjnene op for Thy som bæredygtigt turistområde. Thy blev i sidste uge udvalgt som en af de tre, der skulle konkurrere om at blive årets bæredygtige turistdestination.

Det gjorde de bl.a. pga. Thys to kendte turistattraktioner, nemlig Cold Hawaii og Nationalpark Thy. EU fremhævede kommunens indsats for at skabe et bæredygtigt hverdagsliv for indbyggere og besøgende, inden for rammerne af en ambitiøs og langsigtet udviklingsplan. Denne plan omfatter intensiv brug af vedvarende energikilder, cirkulære processer og beskyttelse af store naturområder.

Det var NordDanmarks EU-kontor, som opfordrede Thisted Kommune til at søge prisen, fordi vi kunne se hvor meget området gjorde for at indrette sig bæredygtigt og skabe turisme på den baggrund.

Det blev desværre ikke Thy, der løb med prisen, men European Destination of Exellence 2022, som stod for prisen, understregede alligevel: ”When coming to Thisted, the tourism experience is as varied as it is sustainable. With synergy between both components, Thisted constantly evolves its destination products and renewable energy opportunities.”

Du kan læse mere om Thys deltagelse i konkurrencen her.