Untitled-4.jpg
Untitled-3.jpg
Untitled-2.jpg
Untitled-1.jpg

Erhvervslivet

Thy har i sit erhvervsliv formået at bevare et særkende, som for længst er gået tabt i andre områder. Helt særligt har Thy stadig sit eget bryghus, Thisted Bryghus, det store, lokale slagteri Tican, Dragsbæk Margarinefabrik, Premier Is og Dragsbæk Maltfabrik. Virksomheder, som alle har formået at klare sig i den globale konkurrence og som har været med til at gøre Thy kendt.

Hanstholm Havn – regionens vækstmotor

Hanstholm Havn er Danmarks førende fiskerihavn og er med mere end 2.000 arbejdspladser en motor i den lokale udvikling. I øjeblikket arbejdes der med en ambitiøs udviklingsplan for havnen med samlede investeringer på 1 mia. kroner, og Hanstholm Havn og Havneforum er med stiftelsen af DanWEC – Danish Wave Energy Center – ved at blive Danmarks førende center for udvikling af bølgeenergi. Læs mere om Hanstholm Havn her.

Internationale virksomheder

Der er også store, internationale virksomheder i Thy, som for eksempel vinduesfabrikken IdealCombi i Hurup, der er Danmarks største uafhængige vinduesproducent. I Frøstrup ligger verdens førende loftstrappeproducent Dolle A/S.

IT virksomheder

Indenfor IT branchen har vi også virksomheder. Dette er for eksempel NetIP, der blandt Danmarks førende udbydere af løsninger inden for netværk, sikkerhed og telefoni og som har vækstet de senere år. VI har også EG Neo Process, der er en af Skandinaviens førende IT-servicevirksomheder.

Stor fremstillingssektor

Thy er kendetegnet af en stor fremstillingssektor indenfor mange forskellige brancher. Dette indebærer en stor fødevarer produktion og en masse små og mellemstore virksomheder inden metalindustrien, møbelindustrien samt værktøjs- og maskinindustrien, som alle er godt repræsenteret i Thy.

Iværksættere overlever

Iværksætterkulturen i Thy har det godt. Der er mange iværksættere i Thy, og statistikken viser, at flere af de nystartede virksomeder i Thy overlever de kritiske første år.

Offentlige arbejdspladser

Thisted Kommune er Thys største arbejdsplads med cirka 5.000 ansatte. Sygehus Thy-Mors midt i Thisted er ved at udvide sin akutfunktion og har mere end 700 ansatte.

Virksomhederne i Thy er samlet i Thy Erhvervsforum og Thisted Handels- og Industriforening, som servicerer virksomhederne med rådgivning, information, inspiration samt rådgiver iværksættere.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få de seneste lokale og nationale erhvervsnyheder
samt info om kommende arrangementer direkte i din mailboks.