Højt til himlen og plads til virksomhedsdrømme

Os der bor i Thy er heldigere end de fleste.

Vi har en storslået natur tæt på med fjord, skov, hav, klitlandskab med frisk luft og højt til himlen.

Vi har et rigt forenings-, musik og kulturliv, og der er plads til at få familielivet, fritidslivet og ikke mindst karrieren til at gå op i en højere enhed.

Sidst men ikke mindst har vi et stærkt erhvervsliv og en erhvervsvenlig kommune, hvor der er plads til vækst og udvikling og store drømme som virksomhedsejer.

Erhvervsvenlig kommune i topklasse

I Thisted Kommune bliver der konstant arbejdet for, at kommunen er erhvervsvenlig og et godt sted både at starte og drive virksomhed i.

I 2020 blev Thisted Kommune for andet år i træk kåret som Danmarks anden bedste erhvervskommune i Dansk Byggeris erhvervsklimaundersøgelse. Det er specielt den gode dialog med de lokale erhvervsrivende, en hurtig behandling af byggesager og udbud på mange lokale anlægsprojekter, som gør at Thisted Kommune har et godt erhvervsklima.

Hos Thy Erhvervsforum er vi med til at skabe den tætte dialog mellem vores medlemmer (de lokale virksomheder) og kommunen.

Over de seneste år har Thisted Kommune taget store skridt, hvad angår erhvervsvenligheden i Kommunen. Efter flere år med udfordringer og nedlukninger af større virksomheder, blev der lavet en ny erhvervspolitik, som blandt har været med til at vende udviklingen, og nu er med til både at holde på de virksomheder, som er i området og byde nye store virksomheder velkommen. F.eks. åbnede Harald Nyborg en stor forretning i efteråret 2020 og i 2021 slår Biltema sig også ned i Thisted Kommune. Læs mere om den positive erhvervsudvikling her: Erhvervslivet var helt i knæ, nu buldrer det igen: ’Jeg følte mig som kongen af Thisted’

Virksomheder

Thy har i sit erhvervsliv formået at bevare et særkende, som for længst er gået tabt i andre dele af landet. Specielt er området kendetegnet ved en stor fremstillingssektor inden for fødevarer, landbrug, fiskeri, industri og metal- maskin- og værktøjsindustrien. Flere af virksomhederne har formået at klare sig i den globale konkurrence og har med sit brand været med til at gøre Thy kendt.

Der er ca. 1700 virksomheder i Thisted kommune.

Her kan du se et udsnit af Thys mange virksomheder.

Hanstholm Havn – en havn på vækstrejse

Hanstholm Havn er en af Danmarks største fiskerihavne med Danmarks førende fiskeauktion, der hvert år omsætter mere end 40.000 tons spisefisk. Hanstholm Havn er med mere end 2.000 arbejdspladser en motor i den lokale udvikling.

Hanstholm Havn har over de senere år gennemgået en enorm udvikling med en stor havneudvidelse til 650 millioner kroner, der har skabt helt nye muligheder og sendt havnen ud på en stor rejse. Der er sat kurs mod at blive fremtidens havn – en bæredygtig og grøn havn med en stor vækstplan. Ambitionen er, at Hanstholm Havn bliver Danmarks førende havn inden for handel, bearbejdning og opdræt af fisk samt Europas grønneste, CO2-neutrale havn.

Læs mere om Hanstholm Havn

Offentlige arbejdspladser

Thisted Kommune er Thys største arbejdsplads med cirka 5.000 ansatte. Midt i Thisted ligger også Aalborg Universitetshospital, Thisted som har mere end 700 ansatte.

 

Iværksætteri

Thisted Kommune har en god iværksætterkultur. Specielt overlevelsesgraden for nystartede virksomheder i området er stor og ligger et godt stykke over landsgennemsnittet.

Den gode iværksætterkultur skyldes blandt andet, at der er god hjælp at hente som iværksætter f.eks. igennem Thy Erhvervsforums iværksættervejledning. Thy byder også på en række kontorfællesskaber, som har et godt miljø for iværksættere.

Det er ikke kun lokale folk, som vælger at starte virksomhed i Thy - også mange udenfor Thy vælger at flytte til området for at starte virksomhed og slå sig ned.

 

Området og naturen

Thy er området, som strækker sig fra Thyholm til Lild klitplantage i Nordvestjylland. Kommunen er Thisted Kommune, hvor der bor ca. 44.000 indbyggere.

Naturen i Thisted Kommune er noget særligt. Her er Danmarks første nationalpark, Nationalpark Thy, 222 km kystlinje, hvor nordens surfmekka Cold Hawaii findes, Nordeuropas største fuglereservat Vejlerne og kyststrækning langs Limfjorden, hvor Cold Hawaii Indland også byder på vandsportsaktiviteter.

 

Den gode fortælling om Thy

Thy har i de seneste år redet på en god bølge, hvor det er lykkedes af få sat Thy på landkortet – både som et populært alternativ til at bo i storbyen og som en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Flere unge, som er flyttet væk fra kommunen for at studere, får lyst til at vende hjem til Thy efter studierne. En praktikplads i Thy for lægestuderende er gået fra at være noget, ingen ville have til at være førstevalg for mange. Iværksættere flytter til Thy for at starte virksomhed og leve det frie liv. Dette er bare nogle af de positive fortællinger, der kommer flere og flere af i takt med, at mange får øjnene op for alt det, Thy har at byde på.