Velbesøgt nytårskur om ”Thy på landkortet”

Over 200 erhvervsfolk fra hele Thy var samlet fredag den 4. januar på Hotel Limfjorden, for at skåle og gøre status over året der gik. Og eftermiddagen boblede ikke bare af champagne, men også gode historier og nye initiativer, som skal tage Thy til nye højder.

Erhvervschef Kim Bak Kristensen, kunne se tilbage på et meget aktivt år, hvor han havde mødt mange engagerede erhvervsfolk og ildsjæle, som vil udvikle Thy.

  • Vi har i år sået en masse frø, som vi håber vil spire i det kommende år og skabe vækst, sagde han i sin velkomst.

Her henviste han til Food Cluster Thy, FishLab i Hanstholm, Fra bybo til thybo, Task Force Hanstholm og arbejdet med infrastruktur. Også de 130 iværksættere, som Thy Erhvervsforum har rådgivet, og de 400 nye virksomheder, der er oprettet i løbet af året i Thy, skaber optimisme.

Til nytårskuren gav borgmester Ulla Vestergaard en nytårshilsen. Hun fortalte blandt andet, at kommunen er i gang med at udarbejde en ny erhvervspolitik og investerer 4 mio. i år og fremover i Thy Erhvervsforum.

Et af kommunens vigtigste arbejdsområder er at tiltrække kvalificeret arbejdskraft og her sagde Ulla Vestergaard, at vi skulle være endnu mere offensive for at friste nye til at komme. Der er bl.a. oprettet ”Klub Thy” i både Aalborg og Aarhus for at thyboer der, kan samles, og der kan skabes rammer for at have dialog med de fraflyttede unge.

For at fortælle mere om Thy fortalte hun, at der var skabt en halv ansættelse yderligere i kommunen til at fortælle den gode historie.

Hun sluttede med ordene:

  • Vi har så mange succeshistorier, dem skal vi alle sammen være med til at fortælle ude i den store verden.

Formand for Thy Erhvervsforum, Lars Torrild, talte også om de gode historier: Thybutikken i Århus, Thys fodboldpiger, Thy & Co Huset – ja, Thy har de senere år skabt en ny historie, sagde han.

Han opfordrede til, at vi får flere nye lokale uddannelsesmuligheder, så uddannelse ikke bliver det samme som fraflytning og nævnte som eksempel Nordic Food College, som Morsø Landbrugsskole åbner til august.

  • Thisted Kommune er også på landkortet, fordi man satser på erhvervsfremme i en tid, hvor der skæres i andre kommuner. Det er vigtigt, at virksomhederne, engagerer sig i profileringen, sagde han.

 

Årets indlægsholder var Jesper Bo Jensen, fra Fremforsk – læs artikel her om hans indlæg

Lægerne Søren Kæseler og Morten Sig Ager Jensen fik også ordet og fortalte om deres arbejde med at rekruttere læger. Se deres oplæg her 

Årets Thybo blev for 21. gang uddelt af Sparekassen Thy, og i år gik prisen til formand for Hanstholm Fiskeriforening, Jan Hansen.
Jan Hansen har i 16 år stået i spidsen for en branche under forandringer og det lød bl.a. i motivationen for prisuddelingen:
”Du har været en aktiv deltager i de strukturelle forandringer og har arbejdet med fiskeriets vanskelige vilkår. Du stiller dig frem og det giver også knubs. Men du er altid velargumenteret og har styr på fakta, du er ekstremt vidende om fiskeriets regler. Du er velanset og respekteret og det ligger dig også på sinde at formidle livet som fisker. Du er dedikeret til det, du laver og det er vigtigt for vores erhverv og egn og udbredelsen af den gode historie. Og du gør det altid med en lune og et drillende smil.”

 

 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få de seneste lokale og nationale erhvervsnyheder
samt info om kommende arrangementer direkte i din mailboks.