To iværksættere forlænger golfsæsonen i Thy

For tre måneder siden åbnede dørene til Thy Indoor Golf for første gang. Selvom man ikke før har set et lignende koncept i Thy, er det blevet taget rigtigt godt imod.

Med egen kaffebar, et lounge-område og Skandinaviens største golfsimulator er en industrihal i Thisted blevet forvandlet til et indendørs golfcenter. Her kan thyboerne i hyggelige omgivelser udfolde sig på kendte golfbaner rundt om i hele verden, selvom det regner eller sner. Formålet med konceptet er at forlænge golfsæsonen for de mange golfspillere og interesserede i Thy og omegn.

- Med en golfsimulator har man muligheden for at spille golf, selvom kalenderen siger december måned. Golfsimulatoren tracker dine slag og viser efterfølgende på skærmen, hvor bolden er landet. På den måde kan man helt ligesom på de fysiske golfbaner gå 18-hulles golf, siger Jesper Korsgaard, der har startet Thy Indoor Golf.

Bag virksomheden står de to iværksættere Jesper Vejling Vestergaard og Jesper Korsgaard, der, udover at dele det samme fornavn, deler en passion for golf. De så flere grunde til at starte indendørs golf op i Thy.

- For det første er vi begge to golfspillere, og vi var trætte af, at golfsæsonen slutter tidligt, og at golfkøllerne står til pynt i et halvt år. Derudover havde jeg prøvet en golfsimulator i Aarhus og oplevede, hvor godt det fungerede – det var jo som at spille rigtig golf. Så de to ting kombineret med en lyst til at starte egen virksomhed gjorde, at vi tog springet og startede Thy Indoor Golf, siger Jesper Korsgaard.

Selvom det er en smule utraditionelt og anderledes at spille golf indenfor, har thyboerne taget rigtigt godt imod det nye koncept.

- Vi er blevet taget helt vildt godt imod heroppe. Folk er meget glade og roser vores koncept – og vigtigst af alt, så kommer de igen, siger Jesper Korsgaard.

Hjælp til lokalt netværk

Det er ikke første gang, de to iværksættere starter egen virksomhed, og de havde derfor styr på alt, der handler om økonomi og forretningsmodel. De manglede dog hjælp til at få skabt et netværk i Thy og kontaktede Thy Erhvervsforum.

- Jeg bor og arbejder i Aarhus, og i starten stod vi ofte med udfordringen ”hvem ringer man lige til nu?”. Det blev hurtigt klart for os, at vi manglede nogle lokale kontakter. Derfor tog vi fat i Thy Erhvervsforum, der var meget hurtige og behjælpelige med at sætte os i forbindelse med de rette personer, siger Jesper Korsgaard og fortsætter:

-Vi kunne tydeligt mærke, at Thy Erhvervsforum var det helt rigtige sted at søge hjælp. De har et stort netværk her i Thy, og de kender en masse virksomheder og menneskene bag rigtig godt. Det var en stor hjælp for os i starten, og vi har planer om, at vi vil bruge Thy Erhvervsforum til at skabe endnu mere samarbejde med de lokale virksomheder, siger Jesper Korsgaard.