Thisted Kommune er fortsat blandt de mest erhvervsvenlige i Danmark

 

DI har atter gennemført den årlige måling over danske kommuners erhvervsvenlighed. Og for tredje år i træk er Thisted Kommune at finde i den bedste sjettedel – denne gang som nummer 13.

Hvert år sidder kommuner og lokale erhvervsråd landet over og venter spændt på, hvilken ’karakter’ deres erhvervsvenlighed får af Dansk Industri. Dette er også tilfældet i Thy, hvor såvel Thisted Kommune som Thy Erhvervsforum for tredje år i træk kan glæde sig over en placering blandt de bedste.

Årets karakter er en placering som nummer 13, hvilket er tre pladser bedre end sidste år, men dog ikke helt så flot som sjettepladsen i 2019.

Den flotte placering kommer ikke af sig selv, men er et resultat af flere års målrettet indsats fra blandt andre Thisted Kommune og Thy Erhvervsforum.

’Blandt de lokale virksomheder er oplevelsen, at Thisted Kommune reagerer hurtigt og har en dynamisk tilgang til nybyggerier og lignende. Samtidig er der en positiv udvikling i gang i dialogen mellem virksomheder og kommunen. Det glæder mig derfor at se, at dette også kommer til udtryk i endnu en flot placering i DI’s måling’, udtaler Elisa Grauenkjær, som er forperson for Thy Erhvervsforum og ejer virksomheden Vizuall.


Plads til forbedring

Når man kigger lidt dybere i DI’s undersøgelse kan man se, at der særligt er to områder, hvor der er plads til forbedring for Thy. I erhvervsvenlighed på infrastruktur og på den grønne udvikling er Thisted Kommune placeret som henholdsvis nr. 81 og 65.

Netop disse to områder er en central del af arbejdet hos Thy Erhvervsforum de kommende år:
’Vi fortsætter vores deltagelse i det store arbejde, der allerede er lagt i at få A26/A34 udvidet hele vejen til Herning. Og så er et af vores hovedfokusområder for de næste år hele den grønne omstilling og de store potentialer, der ligger heri for vores lokale virksomheder’, fortæller erhvervschef Anne Hansen.