Stærkere tilbud til iværksættere i Thy og på MorsAlle, der drømmer om at starte egen virksomhed, får nu endnu bedre rådgivning og vejledning end tidligere. Efter et vejledningsmøde hos det lokale erhvervsråd, får man mulighed for at få viden og hjælp fra en lang række private rådgivere som for eksempel advokat, revisor, markedsførings-bureauer m.fl.

Det er en bred vifte af mange

lokale rådgivere, som står klar til at hjælpe iværksætterne, så der er mange muligheder for at få lige præcis den rette hjælp.

Med det nye tilbud er målet at få iværksætterne endnu bedre fra start og få dem til at klare sig bedre i de første leveår.

Iværksættere starter hos det lokale Erhvervsråd/ Erhvervsforum
Drømmer man om at blive selvstændig, er første kontakt som hidtil Morsø Erhvervsråd og Thy Erhvervsforum. Her får iværksættere gratis vejledning og sparring til deres forretningsplan og idé.

Skridtet videre går via ”StartUp Club”, hvor nye iværksættere kan få adgang til to timers hjælp hos tre valgfrie rådgivere mod en mindre betaling.

Et af de firmaer, der i vores område har takket ja til at give gratis hjælp til iværksætterne, er Brandt Revision. Niels Brandt herfra siger:

- Vi vil jo rigtig gerne bakke op og være med til at udvikle den iværksætterkultur, vi er så kendt for her i området. Og vi har altid gjort meget ud af at hjælpe iværksættere hele vejen, så vi på den måde også er med til at sætte nyt i gang. Vi glæder os til at møde nye iværksættere og bruger også gerne vores netværk til at føre dem sammen, der kan have glæde af hinanden.

I det nye forløb er der lyttet meget til iværksætternes egne ønsker. - Vi har haft fokus på, at rådgivningen er smidig og mindre bureaukratisk. Samtidig vil der være en bedre opfølgning på den enkelte iværksætter og deres udvikling, for det har iværksætterne ønsket, forklarer Kim Bak Kristensen, erhvervschef i Thy Erhvervsforum.

11 nordjyske erhvervskontorer samarbejder
Alle erhvervskontorer i Nordjylland er gået sammen om StartUp Club og ønsker at have et ekstra tilbud til iværksættere, som er ens på tværs af kommunerne. De 11 nordjyske erhvervskontorer og Erhvervshus Nordjylland har sammen udviklet StartUp Club.

Iværksættere på Mors og Thy kan dermed frit vælge mellem de mange lokale private rådgivere, som har takket ja til at være en del af StartUp Club.

Direktør Per Søndergaard, Morsø Erhvervsråd:
- Igennem de seneste ti år har alt for mange nystartede virksomheder måttet lukke igen inden for de første tre leveår. Med dette initiativ forsøger vi fortsat at vende den udvikling. Med deltagelsen af alle erhvervskontorer i hele Nordjylland får iværksætterne et bredere tilbud, som kan dække stort set alle behov. Ønsker man hjælp i nærområdet, tager man det, ønsker man hjælp længere væk, er det nu også en mulighed. Forhåbentlig vil vi opleve højere etablerings- og især overlevelsesrater blandt nystartede virksomheder.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få de seneste lokale og nationale erhvervsnyheder
samt info om kommende arrangementer direkte i din mailboks.