Det bliver den 55-årige Kersti Haugan, som skal lede sekretariatet af det nye Food Cluster Thy.

Hun kommer fra en stilling som seniorrådgiver i GEMBA Seafood Consulting A/S, hvor hun har arbejdet med forretningsudvikling, innovation og udviklingsprojekter. Hun har fornylig lavet opgaver for Thisted Kommune i Hanstholm omkring restprodukter og merværdi af fisk, så hun har et vist kendskab til en række fiskeindustrivirksomheder i Hanstholm.

 

Kersti Haugan stammer fra Norge, men bor i dag i Vejle, og hendes faglige baggrund er en uddannelse som Master of Food Science and Technology, en uddannelse indenfor innovation i fødevareindustrien samt ledelsesuddannelsen Mini MBA.

 

Det var netop hendes mangeårige erfaring og passion for forretningsudvikling og innovation, der gjorde, at hun synes, stillingen som sekretariatsleder for Food Cluster Thy var interessant.

  • Det er nok de to faglige emner, som jeg brænder mest for, og så lød det spændende, at kunne bistå fødevareerhvervet i Thy med at skabe bæredygtig vækst. Med afsæt i de stedbundne ressourcer og potentialer skal Food Cluster Thy være vækstdriver i at gøre fødevarer fra Thy til en livsstil – og livsstilen i Thy til en del af vores fødevarer. Samtidig ser jeg muligheder i at skabe et samlingspunkt om en fælles platform, og jeg vil gerne tage lederskabet og få Food Cluster Thy godt i gang, siger hun.

 

Kersti Haugan glæder sig til at komme ud og tale med de mange fødevarevirksomheder i Thy og finde de problemstillinger, som de gerne vil arbejde med.

  • Det er vigtigt, at ideerne er brugerdrevne, og at jeg ved at støtte og hjælpe kan skabe en merværdi og vækst sammen med dem, siger hun.

Som det første vil hun i dialog med virksomhederne og ud fra de input lave en handlingsplan for Food Cluster Thy. Målet er at styrke samarbejdet og etablere udviklingsprojekter på tværs af fødevarevirksomhederne med det mål at skabe merværdi for industrien. Samtidig skal hun også stå for events, konferencer, matchmaking og promovere Food Cluster Thy.

 

Administrerende direktør på Tican, Ove Thejls, har været med i ansættelsesudvalget, og han siger:

  • Thy er ensbetydende med kvalitetsfødevarer og med den fokus, der er fra alle sider på mad og gastronomi, har vi nu en unik mulighed for at skabe vækst og omsætte ideer til virkelighed inden for fødevareerhvervet. Her spiller Food Cluster Thy en vigtig rolle. Derfor er det vigtigt, at Food Cluster Thy kommer godt fra land, og med Kjersti Haugan som sekretariatsleder, får vi en meget kompetent frontfigur.

 

Michael Thinggaard, ejer af Hotel Thinggaard i Hurup og formand for Regional Madkultur Thy-Mors har også været med i ansættelsesudvalget. Han siger:

  • Jeg ser frem til, at Kersti kan booste det innovative i virksomhederne og det er mit håb, at hun kan bygge bro mellem store og små fødevareproducenter og at vi kan få udviklet nye fødevareprodukter.

 

Privat bor Kersti Haugan i Vejle, og vil i forbindelse med jobbet flytte til Thisted. Hun starter i jobbet 1. februar og får kontor i Thy&Co Huset.

 

Food Cluster Thy er oprettet på initiativ af Thy Erhvervsforum og de store fødevarevirksomheder i Thy. Med ansættelsen af Kersti Haugan som sekretariatsleder giver Thy Erhvervsforum nu stafetten videre, så der kan blive dannet en selvstændig organisation med egen bestyrelse og sekretariat.

 

Yderligere oplysninger:

Kersti Haugan, mobil: 53 67 58 80

Kim Bak Kristensen, Thy Erhvervsforum, mobil: 61 62 18 56