Mentorordningen MentorMatch vækker stor begejstring

- både hos virksomhederne og mentorerne


MentorMatch er en mentorordning, som kan benyttes af alle virksomhedsejere i Thy. Ordningen giver virksomhedsejerne mulighed for at få tilkoblet en erfaren virksomhedsejer som mentor, der kan hjælpe og vejlede dem f.eks. i forbindelse med en udfordring eller en mulighed, de har brug for hjælp til at handle på.

Dennis Jensen, fra bygge- og rådgivningsfirmaet Selvbyg Support, der hjælper private med at bygge deres drømmebolig, er en af de virksomhedsejere, som har benyttet sig af ordningen. Han startede sin virksomhed op for et års tid siden, og så derfor det, at kunne få sparring fra en mentor, med mange års erfaring bag sig, som en god mulighed.

- Mentorordningen er et fantastisk koncept, som jeg ikke er stødt på andre steder. Det at få tilkoblet en mentor, som selv har stået i samme situation og nu har mange års erfaring at dele ud af, betyder meget. Jeg tror kun, at det kan have en positiv indvirkning på ens forretning. Som nyopstartet selvstændig, har man mange tvivlspørgsmål i opstartsfasen, og jeg tror, at man ved at have tilknyttet en mentor, kan springe nogle af de udfordringer over, som man ellers ville have stået med på egen hånd. Jeg er overbevist om, at det vil give mig meget at have en mentor, og jeg synes, at alle nystartede erhvervsdrivende i området burde tænke det ind som en mulighed, siger Dennis Jensen.

30 mentorer vil dele erfaring

I alt 30 mentorer står klar, som en del af mentorkorpset. De er alle erfarne virksomhedsejere/-ledere, som har en solid erfaring fra erhvervslivet. De har vidt forskellige erhvervsmæssige baggrunde, men fælles for dem alle er, at de har en stor interesse for erhvervsudviklingen i Thy.

Dennis Jensens mentor er Elisa Grauenkjær, der er direktør i Vizuall Reklame- og Webbureau.

- Da jeg selv startede som selvstændig, var jeg så heldig på et tidpunkt at få en mentor, som havde drevet virksomhed i mange år. Det har jeg virkelig haft stor glæde af, og derfor vil jeg også gerne være med til at give andre muligheden. Det er rart at kunne dele sin viden og erfaring, og vide at jeg kan hjælpe andre med at undgå de fodfejl, jeg selv har lavet. Der er jo ingen grund til, at vi laver de samme fejl alle sammen. Det har været fedt at se, at de ting, jeg har snakket med Dennis om, er noget, han har kunne gå direkte hjem og bruge. Det giver også mig vildt god energi. Generelt er det bare fedt at se andre lokale virksomheder klare sig godt og blive dygtigere, siger Elisa Grauenkjær.

Allerede en succes

Thy Erhvervsforum, som står bag mentorordningen, tør godt allerede kalde ordningen for en succes:

- Ud fra den måde, der er blevet taget imod mentorordningen på, er vi blevet bekræftet i, at der helt klart er et behov hos virksomhedsejerne. Og det er imponerende at se alle de mentorer, der har meldt sig, og kvit og frit vil give deres tid til at hjælpe andre med at lykkes, selvom de i forvejen har en travl hverdag. Det fortæller noget om den helt særlige indstilling, der er til erhvervsudviklingen i Thy, og til det at hjælpe hinanden lokalt, siger erhvervskonsulent hos Thy Erhvervsforum, Lisbeth Bang Nielsen.

 


Er man interesseret i at få en gratis mentor tilkoblet, skal man tage kontakt til Lisbeth. Derefter vil hun stå for at matche dig med den rette mentor.

Læs også mere om MentorMatch her


Vizuall-20215588-Elisa.jpg

Elisa Grauenkjær

Formand
thy-erhvervsforum-jens-mortensen-erhvervschef-500x300.jpg

Jens Mortensen

Erhvervschef
SoMe-ThyEF1039.jpg

Carsten Emil Feldtmann

Erhvervskonsulent
Kris-web-650x325.jpg

Viceborgmester Jens Kristian Yde

Repræsenterer Thisted Kommune
Vizuall-20215588-Elisa.jpg

Formand Elisa Grauenkjær

Vizuall
JHBv2.jpg

Næstformand Jonas Houkjær Bech

Advodan Thisted
Erik v3.png

Erik B. Kristensen

Repræsenterer FH-Thisted, Dansk Metal
Jens Nystrup Hammer web.jpg

Jens Nystrup Hammer

Sparekassen Danmark
Jesper WEB.png

Jesper Pedersen

Hanstholm Skibssmedie
Celfon0765-web.jpg

Henrik Melballe

Celfon
Jan Smed.png

Jan Smed

Repræsenterer DA, Medlemsorgaisation DI Thy-Mors
Kurtv2.jpg

Suppleant Kurt Schelle Poulsen

Tømmergården Hurup
LSN-hanstholm-bugserservice-02-09-2016-23-web.jpg

Suppleant Poul Nordtorp

Hanstholm Bugserservice