Erhvervsminister Simon Kollerup var fra morgenstunden på besøg hos J. Hundahl A/S, der var vært ved morgenkaffe og ministerens gode nyheder.

Repræsentanter fra Komite Rute 26/34 mødte op for at høre direkte fra Erhvervsministeren, hvordan den netop indgåede brede politiske aftale vil tilgodese Thy og Mors.

Og der var gode nyheder. Der er vedtaget 700 millioner til øget kapacitet på Rute 26 mellem Sallingsund og Hanstholm, herunder ombygning af krydset mellem Rute 11 og 26 ved Thisted. Arbejdet sættes i gang allerede i 2023. Først skal der gennemføres en VVM redegørelse (Vurdering af Virkninger på Miljøet) og en plan over præcist, hvilke vejstrækninger, der skal udvides.  

Simon Kollerup lagde ved mødet flere gange vægt på, at det pres og den opmærksomhed kommittents arbejder har skabt, ikke mindst fordi så mange private virksomkeder har deltaget og støtte op, har være særdeles betydende for resultatet. Ministeren talte om, at det er godt politisk benarbejde, at komiteen har holdt fokus og derfor starter udvidelsen fra Hanstholm og gå mod syd-øst og ikke fra centrum fra landet og ud. Det kunne ifølge Simon Kollerup ikke siges tydeligt nok, hvor vigtigt det har været for processen, at erhvervslivet har stået bag og bakket op.

Borgmester Ulla Vestergaard og Borgmester Hans Ejner Bertelsen var begge med til at tage i mod ministeren og takkede ham for komme personligt og dele de gode nyheder. De to borgmestre takkede også alle de lokale virksomheder, der har bakket op om komiteens arbejde og engagement.