En ny iværksætterpulje gør det muligt for iværksættere at få et tilskud på op til 25.000 kr. til kompetenceløft.

Iværksætterpuljen på 20 mio. kr. er tilegnet mindre virksomheder med under 5 ansatte. Det er en gruppe, som har været specielt hårdt ramt under coronakrisen, hvor de har skulle omstille sig til en ny virkelighed. Det stiller for mange virksomhedsejere krav til nye kompetencer, hovedsagligt indenfor det digitale felt.

Iværksætter-Thybo begejstret for tilbuddet
Familievejleder Ninna Johansen, der har virksomheden Lykkegro, er en af de iværksættere i Thy, som allerede har benyttet sig af iværksætterpuljen. Hun tilbyder familievejledning og forløb med fokus på børns trivsel og udvikling til familier, der ønsker mere overskud og færre konflikter i hverdagen.

Hun startede sin virksomhed i december 2020 og lægger ikke skjul på, at tilbuddet om tilskud til kompetenceudvikling faldt på et tørt sted:

- Jeg havde været ved at kigge på forskellige kurser inden for markedsføring og sociale medier, da det hurtigt blev tydeligt for mig, hvor vigtigt det digitale er for at komme ud over rampen - specielt her i coronatiden. Så da Per fra Thy Erhvervsforum kontaktede mig og fortalte om det her tilskud, faldt det virkelig på et godt tidspunkt. Det er en fantastisk mulighed. Havde det ikke været der, havde jeg nok ikke kunne tage det kursus, jeg gjorde - i hvert fald ikke i det omfang, jeg ønskede, fortæller Ninna Johansen.

Ninna Johansen har fået tilskud til et kursusforløb inden for strategisk markedsføring og sociale medier.

- Det at starte op som selvstændig stiller utrolig store krav til ens kompetencer. Det er jo ikke nok bare at være god til det, man er udannet i og tilbyder sig indenfor. Man skal også kunne håndtere sociale medier, markedsføring og alt muligt praktisk i forhold til det at drive virksomhed. Så det kræver, at man tilegner sig nye kompetencer eller henter hjælp udefra, siger Ninna Johansen.

Thy Erhvervsforum som sparringspartner
Er man interesseret i at søge tilskud i iværksætterpuljen, er det en god idé at tage fat i Thy Erhvervsforum.

- Vi har bred erfaring i sådanne ansøgninger og vil meget gerne sparre med iværksætterne om den, så de lykkes med at få tilskuddet, fortæller erhvervskonsulent hos Thy Erhvervsforum, Per Kristensen og tilføjer:

- Man er også altid velkommen til at kontakte os for at få generel iværksættervejledning, hvor man kan spørge om alt i forbindelse med opstart af virksomhed. Og det er gratis! Vi hjælper alle, der går med en iværksætterdrøm, fortæller Per Kristensen, der kan kontaktes på tlf. 97 96 30 93.

Ninna Johansen er også glad for den hjælp, man kan få som iværksætter i Thy:

- Den sparingspartner man har i Thy Erhvervsforum, som iværksætter i Thy, gør, at jeg føler en tryghed, da jeg ved, at jeg altid kan ringe og få vejledning. Og havde jeg ikke været i kontakt med Thy Erhvervsforum, havde jeg nok heller ikke været klar over muligheden for tilskud, afslutter Ninna Johansen.

'Iværksætterpuljen - Kompetenceløft for iværksættere', der er oprettet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, gør det muligt for iværksættere at søge om tilskud på op til 80 % af regningen til at skaffe sig nye kompetencer, dog maks. 25.000 kr. Iværksætterpuljen kan søges indtil 31. december 2021.