FishLab popper up

med inspirationsdage i Hanstholm

Emballagetrends, fødevaretendenser, superkøl af fersk fisk og nye pakkesystemer er nogle af temaerne, som er på programmet, når det nye initiativ FishLab, popper up på Harbour Inn i Hanstholm for at inspirere fiskerierhvervet til bedre bundlinje og fremtiden.

Det sker onsdag den 23. januar og torsdag den 24. januar, hvor der er åben buffet samtidig med inspirerende oplæg og stande. Buffeten står den kendte kok Michael Tønner Stokholm fra Nordisk Spisehus for, og han vil vise, hvad man kan trylle frem af lækkerier med fisk fra fiskeriauktionen.

 

På standene præsenteres et alternativ til polykasser – endda den første præsentation i Danmark overhovedet. Fiskeri-LAG’en fortæller om, hvordan man kan få støtte til erhvervsprojekter, og med projektgruppen for etablering af FishLab bliver der mulighed for at snakke om, hvorvidt køkkenet på Harbour Inn fremover kan bruges til produktudvikling eller til at servere specialmenuer til kunderne med egne fisk.

 

Formålet med pop up dagene er at lytte til fiskerierhvervets ønsker til udvikling. Personer fra projektgruppen FishLab vil være til stede for at høre, hvad erhvervet selv mener, de har brug for, hvis de skal udvikle sig i fremtiden og klare de udfordringer, som de møder. FishLab bringer selv emner som bedre bundlinje, fraskær, branding/markedsføring, gastronomi og emballage på banen, men det kan være noget helt andet, som fiskerierhvervet mener er vigtigt, og så er det det, der skal arbejdes med.

 

Projektleder for FishLab, Susane Røntved, siger:

  • Vi har tænkt os at lytte, lytte og lytte. FishLab skal nemlig matche de behov og ønsker, som fiskerierhvervet har – og først når vi kender dem, kan vi sætte udviklingsprojekter i gang.

 

Formand for Eksportørforeningen, Johnny Bækkel, ser frem til FishLabs initiativ med pop up-dage.

  • Det er et supergodt initiativ som FishLab har taget, og derfor håber jeg – og opfordrer til – at mange fra fiskerierhvervet i Hanstholm dukker op til inspirationsdagene. Man kan komme kort eller lang tid og én eller begge dage – det er helt op til en selv, siger han.

 

Der er gratis adgang for alle, som arbejder med fisk eller skaldyr i Hanstholm og pop up’en er åben fra 12-17 onsdag og 12-16.30 torsdag. Programmet kan ses på Thy Erhvervsforum og Hanstholm Havns hjemmesider og facebooksider.

 

Yderligere oplysninger:
Projektleder Susane Røntved, telefon: 20 46 04 77

Se Programmet her

Fakta:

Inspirationsdagene arrangeres af ”FishLab – større værdi for fisk og skaldyr i Hanstholm”.

FishLab er et udviklingslaboratorium, hvor deltagerne definerer samarbejdet og projekterne.

Bag Fishlab står det Maritime Netværk, hvor Hanstholm Fiskeeksportørforening, Hanstholm Fiskeriforening, Hanstholm Fiskeriauktion, Hanstholm Havn, Thisted Kommune og Thy Erhvervsforum er repræsenteret.

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få de seneste lokale og nationale erhvervsnyheder
samt info om kommende arrangementer direkte i din mailboks.