En drøm om at være selvstændig blev til tre virksomheder

Jan Høilund Christensen startede i 2010 som iværksætter, hvor virksomheden Engko blev til. Siden da er det blevet til yderligere to virksomheder, nemlig IOspect og kontorfællesskabet Kon2ret. I april 2020 solgte Jan Engko for at have mere tid til sin anden virksomhed IOspect, der udvikler apps.

Vi har snakket med Jan om, hvordan han, som iværksætter, har samarbejdet med Thy Erhvervsforum, og hvad dette samarbejde har betydet for ham.

”Jeg stod aldrig alene”

Hvordan har du samarbejdet med Thy Erhvervsforum?

Jeg startede med at få iværksætter hjælp af erhvervskonsulent Per Kristensen. Per har hjulpet mig til at se, hvilke muligheder, der er for mig, og han har sat mig sammen med de lokale aktører, som kunne hjælpe mig i gang med min virksomhed, f.eks. revisor og bank. Han har desuden hjulpet mig med at søge midler og ressourcer til at kunne udleve min iværksætterdrøm. Dette har haft en stor betydning for, at jeg er der, hvor jeg er i dag. Per har altid været en rigtig god sparringspartner i forbindelse med at starte en virksomhed.

Jeg har lært rigtig meget af Per, ligesom jeg også har samlet en masse erfaringer i mine år som iværksætter, og det ønsker jeg at give igen. Mit kontorfællesskab er for iværksættere, og mennesker der vil mødes med andre, hvor vi sammen kan dele ud af viden og erfaring og dermed hjælpe andre med at komme videre. Vi har et miljø, hvor vi sparrer med hinanden og taler åbent om tingene, og jeg tror, dét er en af grundene til, at det i dag er stor interesse for vores kontorfælleskab KON2RET i dag.

Hvad har samarbejdet betydet for dig?

Det korte svar er, at jeg aldrig stod alene! Jeg føler, at jeg altid har haft en samarbejdspartner, som jeg kunne gå til, og som har holdt mig i hånden hele vejen igennem. Per følger altid op og har altid en med i tankerne. Jeg får stadig tilsendt ting fra Per, når han støder på noget, som han tænker, der kan hjælpe mig.

Per gør så meget godt for vores område! Min lyst til at blive ved, er sket på baggrund af Per.

Hvad er dit bedste tip til andre, der står i en lignende situation?  

Mit bedste tip til iværksættere er: tag imod de hænder der bliver rakt ud. Der er rigtig mange i vores lokalsamfund, som gerne vil hjælpe. Det er vigtigt, at man selv interagerer med andre og er til stede ved arrangementer, netværksmøder etc. Jeg bliver altid inspireret af at være sammen med andre, der er klogere end mig. Så kom ud og mød andre mennesker, og sørg for at mødes med nogen der er klogere end en selv, så man kan lære noget.

Vær åben!

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få de seneste lokale og nationale erhvervsnyheder
samt info om kommende arrangementer direkte i din mailboks.