Alice er mentor for andre selvstændige


Igennem mentorordningen MentorMatch, som Thy Erhvervsforum står bag, er Alice Bisgaard mentor. Hun vil nemlig gerne hjælpe andre selvstændige i Thy, med nogle af de samme udfordringer, som hun selv har stået i.

 

- Da jeg selv blev selvstændig for 28 år siden, ville jeg gerne have haft nogen at spørge til råds, der havde været igennem de samme ting, som jeg stod overfor. Det vil jeg gerne, at nogen skal bruge mig til nu, siger Alice Bisgaard, der er mentor i Thy Erhvervsforums mentorordning MentorMatch.


Alice Bisgaard er i den grad en erfaren iværksætter og virksomhedsejer. For bare at nævne nogle ting, hun har været med til at starte, er Thya, Café Cocio i Thisted, Chokoladekurven i Thisted, Chokolenten i Hanstholm – og om en uge lancerer hun et nyt produkt - nemlig Thyreen, som er sæber mm. i genbrugsemballager lavet af plastikrester fra havet.


- Livet som selvstændig kan give kriller i maven og søvnløse nætter - det har jeg selv oplevet. Man står med mange tvivlsspørgsmål og svære beslutninger, hvor det bare er rart, at have nogle at vende det med. Det tager ikke mange minutter for mig at svare på et spørgsmål, som måske kan give et skub og hjælp til at komme videre, siger hun.


I mentorordningen står i alt 30 mentorer, ligesom Alice, klar til at dele ud af deres erfaring til andre virksomhedsejere i Thy. Mentorerne er alle erfarne virksomhedsejere/-ledere, som har en solid erfaring fra erhvervslivet. De har vidt forskellige erhvervsmæssige baggrunde, men fælles for dem alle er, at de har en stor interesse for erhvervsudviklingen i Thy.


Få ord hjalp Trine på vej
Trine Sund Kammersgaard, der ejer virksomheden ‘Trynen i Jorden’, tog kontakt til Thy Erhvervsforum, da hun stod overfor at skulle tage nogle nye skridt i sin virksomhed og havde brug for sparring udefra. Hun blev derfor tilbudt en mentor igennem MentorMatch, hvor hun blev matchet op med Alice Bisgaard.


- Jeg gik med tanker om, hvor min virksomhed skulle bevæge sig hen, og hvordan jeg skulle gribe det an. Det fik jeg nogle snakke med Alice om, og hun har helt klart været med til at skubbe til en proces, som jeg har gennemgået i min virksomhed her efterfølgende, siger Trine og fortsætter:


- Hun stillede de rigtige spørgsmål, som satte nogle tanker i gang hos mig – og det er nogle gange nemmere, at det er en udefra, der stiller spørgsmålene, end folk, man har tæt på. Og så har Alice jo bare vildt meget erfaring at trække på, kan man mærke, siger Trine Sund Kammersgaard, der er stifter af Trynen i Jorden, som producerer økologisk grise i Sydthy og arbejder ud fra en mission om at bringe mennesker tættere på den mad de spiser, så by og land kan mødes gennem maden.


Mentorordning for alle virksomhedsejere
MentorMatch er et gratis tilbud til alle virksomhedsejere i Thy. Mentorordningen giver virksomhedsejerne mulighed for at få tilkoblet en erfaren virksomhedsejer som mentor, der kan hjælpe i forbindelse med en udfordring eller mulighed, de har brug for hjælp til at handle på. Det kan være i forhold til forretningsudvidelse, opkøb, personale eller lignende.


- MentorMatch er et perfekt supplement til den rådgiver, som man normalvis bruger. 30 mentorer vil helt gratis lade deres viden og erfaring komme andre virksomhedsejere til gavn – det er da fantastisk, mener Lisbeth Bang Nielsen, erhvervschef hos Thy Erhvervsforum.
Thy Erhvervsforum fungerer som ”match-maker” mellem virksomhedsejere og mentorer. Så er man interesseret i at få en mentor tilkoblet, skal man tage kontakt til Thy Erhvervsforum, som vil stå for at matche dig med den rette mentor.

Læs mere om MentorMatch her