1 mio. kroner til iværksættere i Thy 

Thy Erhvervsforum har gennem de seneste tre år skaffet 1 mio. kroner hjem til iværksættere i Thy via iværksætterprogrammer fra Erhvervshus Nordjylland.

Der skal være god hjælp at hente for iværksættere i Thisted Kommune. Det mener Thy Erhvervsforum, der siden 2017 har lagt sig i selen for at hjælpe iværksættere i området med at søge økonomisk støtte og rådgivning gennem Erhvervshus Nordjyllands iværksætterprogrammer.

Siden 2017 har omkring 230 iværksættere, i samarbejde med Thy Erhvervsforum, søgt støtte gennem iværksætterprogrammerne: ViP vækstiværksætter, ViP+ væksboost og NIN start-up. Samlet har de nystartede virksomheder i Thisted Kommune modtaget 1. mio. kroner. Pengene har de kunne bruge på professionel virksomhedsrådgivning sideløbende med gratis vejledning hos Thy Erhvervsforum.

- Det betyder utrolig meget for os, at vi kan hjælpe vores iværksættere i Thy gennem et struktureret og veltilrettelagt program, siger erhvervschef Mikkel Johansen, der er stolt af, at man er lykkedes med at trække så mange midler til Thisted Kommune og Thy.

- Med ViP programmerne kommer vi lige et spadestik dybere end den vanlige iværksættervejledning, som vi har mulighed for at tilbyde i Thy Erhvervsforum, og vi ved at overlevelsesraten er større hos iværksættere, der får mere specialiseret rådgivning, udtaler Mikkel Johansen.

 

Glade iværksættere 

Den gratis vejledning og den økonomiske støtte er noget, som falder i god jord hos iværksætterne i Thy.  

Søren Knudsen Jensen fra SKJ Tømrer og Tagdækning er iværksætter, og da hans virksomhed hurtigt begyndte at vækste, var ViP vækstiværksætter et oplagt tilbud for ham.  

- Jeg kom med i ViP, fordi jeg hurtigt fik brug for ekstra rådgivning. Der er så mange regler og en masse ting, man ikke lige tænker over, når man starter op, og her er det bare nemt at kunne ringe og få vejledning med det samme. Tilskuddet har jeg brugt til rådgivning lokalt ved revisor og til markedsføring, siger Søren Knudsen.   

Mille Lerche Kristensen fra virksomheden Thykassen, der bl.a. leverer grøntsagskasser til Thyboerne, synes især ViP-tilbuddet er godt til mindre virksomheder, hvor pengene i starten kan være små. 

- Det giver nogle muligheder for sådan en som mig. Det er jo vigtigt, hvordan man prioriterer pengene i starten, når man starter virksomhed op, og så betyder 15.000 kr. ekstra til f.eks. marketing bare meget. Det har givet mig muligheden for at skabe en fed virtuel identitet, siger Mille Lerche Kristensen.  

Også Michael Stolberg-Rohr fra virksomheden MSR Plant Technology, der har udviklet en mekanisk renser til afgrøder, er med i ViP-ordningen. For ham er rådgivningsdelen altafgørende.

- Det jeg har fået ud af ViP er forbindelser og netværk. Professionel hjælp fra sådan en som Per fra Thy Erhvervsforum, der brænder for at hjælpe iværksættere ud over stepperne, betyder alt. Det er ingen grænser for, hvad jeg har kunne få hjælp til hos Per, siger Michael Stolberg-Rohr.

 

Aldrig alene som iværksætter i Thy 

Hos Thy Erhvervsforum, der er virksomhedernes lokale sparringspartner, er de altid klar til at hjælpe iværksættere.

- Du kan altid komme ind forbi til en snak. Både hvis du går brygger på en idé, eller hvis du allerede har startet virksomhed op og har brug for hjælp til at vækste. Vi hjælper dig videre, og ja, så er det jo også værd at huske, at der kan være økonomisk hjælp at hente. Hvis en iværksætter-ordning er oplagt for din virksomhed, så hjælper vi dig videre med det, siger Per Kristensen, der er Erhvervskonsulent hos Thy Erhvervsforum.  

 

Fakta om vækst-programmerne

ViP vækstiværksætter: 10 timers gratis vejledning på lokalt erhvervskontor + 25 timers ekstern rådgivning for max. 15.000 kr.  

ViP+ vækstboost: 15 timers gratis vejledning på lokalt erhvervskontor + 83 timers ekstern rådgivning for max. 50.000 kr.  

ViP-programmerne kræver en ansøgning og en virksomhed, som kan vise tegn på vækst.

I perioden 2017-2020 har: 

  • 23 virksomheder i Thisted Kommune været med i ViP vækstiværksætter
  • 3 virksomheder i Thisted Kommune været med i ViP+ vækstboost
  • 200 start-ups i Thisted Kommune fået 2.500 kr. gennem tilbuddet NIN Start-up.

 

Mere info om VIP-tilbud: https://ehnj.dk/nordjysknewbizz  

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få de seneste lokale og nationale erhvervsnyheder
samt info om kommende arrangementer direkte i din mailboks.