Økonomisk hjælp til virksomheder i Thy

Thy Erhvervsforum hjælper virksomheder i Thy med at søge økonomisk støtte igennem vækstprogrammer hos Erhvervshus Nordjylland. Og det er med god succes. Alene i 2020 har etablerede virksomheder i Thy modtaget knap 1 mio. kr.

Der findes en lang række forskellige vækstprogrammer ved Erhvervshus Nordjylland, som har til formål at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at skabe vækst og udvikling. Den økonomiske støtte går til rådgivningstimer f.eks. ved lokalt reklamebureau eller revisionsfirma.

- Der er så god hjælp at hente for små og mellemstore virksomheder, som gerne vil udvikle deres virksomhed. Det er bare ikke alle, der er klar over muligheden, siger Erhvervskonsulent ved Thy Erhvervsforum, Lisbeth Bang Nielsen, der til dagligt hjælper virksomheder med at søge midler hjem hovedsageligt igennem Erhvervshus Nordjyllands vækstprogrammer.

Hun opfordrer virksomheder til ikke at tøve, når det handler om at undersøge mulighederne for at få økonomisk støtte til et projekt.

- Hos Thy Erhvervsforum står vi klar til at hjælpe din virksomhed. Kom ind og tag en snak med os, eller vi kommer til jer. Så finder vi ud af, om der er et oplagt vækstprogram for jer, opfordrer Lisbeth Bang Nielsen.

 

Vækstprogrammer er populære

Det er Erhvervshus Nordjyllands vækstprogram ’Vilje til Vækst’, som virksomhederne i Thy har modtaget midler igennem i den første del af 2020. En af de virksomheder, som har været med i dette vækstprogram, er Skrannies Skilte og Reklamer i Thisted.

- Vi er rigtig glade for, at vi kom med i ’Vilje til vækst’. Det har givet os mulighed for at udvikle os som virksomhed, da vi blandt andet har fået en virkelig dygtig rådgiver ind til at hjælpe os med et nyt koncept for strukturering og overblik over opgaver, siger Skrannie Christensen, der er indehaver af Skrannies Skilte og Reklamer, som laver alle former for skilte og grafisk reklame primært for virksomheder i Thy og på Mors.

- Vi har flere gange benyttet os af de her vækstprogrammer fra Erhvervshus Nordjylland og vil helt sikkert også gøre det i fremtiden. Det giver så gode muligheder for at få gjort noget nyt, som vi ikke kunne gøre, hvis vi ikke fik hjælp udefra. Jeg er rigtig glad for, at Thy Erhvervsforum har gjort mig opmærksom på muligheden for at søge de her programmer. Hjælpen fra dem har været kanon, siger Skrannie Christensen.

 

Corona giver flere muligheder for støtte

Corona-situationen har resulteret i, at der er opstået endnu flere attraktive støtteprogrammer, som små og mellemstore virksomheder kan søge økonomisk støtte ved. Grunden til det er, at det lige nu er endnu mere aktuelt for virksomheder at finde andre veje, som kan føre til vækst.

- Corona-situationen har tvunget virksomheder til at tænke anderledes. F.eks. har flere i detailhandlen mistet omsætning under krisen, og her har muligheden for at søge støtte til f.eks. at oprette en webshop, været en mulighed for at klare sig, siger Lisbeth Bang Nielsen fra Thy Erhvervsforum.

En forudsætning for at modtage midler til rådgivning i vækstprogrammerne er, at virksomheden selv kommer med en egenbetaling, som kan variere.

 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få de seneste lokale og nationale erhvervsnyheder
samt info om kommende arrangementer direkte i din mailboks.