Fra bybo til thybo

’Fra bybo til thybo’ er et praktiktilbud i Thy, som er med til at etablere og styrke samarbejdet mellem virksomheder i Thy og studerende. Bliv klogere på praktikmuligheden her.

’Fra bybo til thybo’ er et praktiktilbud til studerende, om at komme i praktik hos en virksomhed i Thy. Under praktikforløbet får praktikanten stillet gratis bolig og bil til rådighed og får tilbud om fede sociale oplevelser i Thy i fritiden. Ikke nok med det, får de et spændende praktikforløb ved en virksomhed i Thy, som ofte er præget af forskelligartede opgaver og stort ansvar.

Hos praktikvirksomhederne bidrager praktikanterne med et nyt syn på tingene og kan løse opgaver, som virksomhederne ikke selv ville få løst i en travl hverdag. Samtidig bidrager virksomheden til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til Thy. For virksomhederne er det også en god mulighed for at afprøve, hvad højtuddannet arbejdskraft kan bidrage med i deres virksomhed.

Thy Erhvervsforum står for alt det praktiske med praktikanterne. Vi hjælper blandt andet med praktikopslag og annoncering af dem, så virksomheden kan få den helt rette praktikant. Når praktikanterne er her, sørger vi for bolig, bil og sociale arrangementer. Generelt står vi klar til at assistere både virksomhederne og praktikanterne under hele praktikforløbet.

Klik dig videre, og læs mere om at være praktikant eller praktikvirksomhed herunder:

Baggrund for projektet

I Thy er der efterspørgsel på højtuddannet arbejdskraft. Derfor er der behov for tiltag, som er med til at tiltrække den højtuddannede arbejdskraft til området.

En måde at gøre det på er at etablere og styrke samarbejdet mellem virksomhederne i Thy og de studerende. Det kan gøres gennem praktikforløb, hvor de studerende både får øjnene op for spændende jobmuligheder i Thy, men også får Thy som område helt ind under huden ved rent faktisk at bosætte sig her i praktikperioden. Desuden viser det også virksomhederne fordelene ved at ansætte en højtuddannet.

Derfor startede Thy Erhvervsforum i samarbejde med Thisted Kommune i 2017 praktik-projektet ’Fra bybo til thybo’, som i dag kører med succes.

 
”Et af formålene med projektet er at give praktikanterne et så godt øje til det at bo og arbejde i Thy,
at de får lyst til at vende tilbage til Thy efter studierne eller påvirker deres medstuderende til at gøre det.”

- Maja Hilding Sanchez Cruz, Community Manager Thy Erhvervsforum


Har du spørgsmål? 


Lisbeth-Web.jpg

Lisbeth Bang Nielsen

Erhvervschef