Thisted Kommune og LandboThy har netop offentliggjort, hvilke forretningsmuligheder, der er ved at producere biogas baseret på biomassen fra landbruget i Thisted Kommune.

Forretningsplanen gennemgår et givent anlæg i forhold til finansiering, forrentning og potentiale. Forretningsplanen beskriver et modelanlæg, der skal motivere til en lokal dialog for at afsøge mulighederne og inspirere potentielle landmænd og investorer.

Landbruget i Thy har så stor en mængde biomasse, at der er grundlag for tre til fire lignende anlæg i hele kommunen. Læs mere i rapporten, som kan afhentes ved LandboThy Att. Henny Bjerregaard, Thy Erhvervsforum Att. Jette Skou-Bruun og Thisted Kommune Att. Peter Brandt eller hent den HER

Hvad koster et biogasanlæg?

Forretningsmodellen tager udgangspunkt i et biogasanlæg med et dagligt forbrug på 260 tons biomasse. Det betyder, der kan laves et biomasse-mix, der vil give en produktion på omkring 2,3 mio. kubikmeter gas.

Anlæg koster omkring 25 mio. kr. at etablere, og de første økonomiske beregninger viser, at anlægget vil være tilbagebetalt efter fem til seks år ved en gaspris på 4,80 kr. pr. kubikmeter de første tre år og en efterfølgende gaspris på 4,6 kr. pr. kubikmeter.

Hvis det lyder interessant, afholdes der informationsmøde på Videncenter Thy-Mors i april. Nærmere information følger senere. Du er også velkommen til at kontakte:

 

Peter Brandt Larsen

Projektleder, Thisted Kommune

Tlf.: 9917 4144

E-mail: pbl@thisted.dk

 

Leif Gravesen

Formand, LandboThy

Tlf.: 2020 7636

E-mail: leifgravesen@gmail.com

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather